Drivaksel og drivakselled butik med reservedele - brand autodele af original kvalitet billige køb online
Transmission til TOP-bilmærker
1
Model
2
Motortype
Motortype
3

Drivaksel og drivakselled reservedels katalog

Drivaksel og drivakselled dele tilgængelig for disee bilmærker

Drivaksel og drivakselled til VW til lav pris
Hjulstræk til bil VW
Alle modeller
Drivaksel og drivakselled til FORD til lav pris
Hjulstræk til bil FORD
Alle modeller
Drivaksel og drivakselled til PEUGEOT til lav pris
Alle modeller
Drivaksel og drivakselled til TOYOTA til lav pris
Hjulstræk til bil TOYOTA
Alle modeller
Drivaksel og drivakselled til AUDI til lav pris
Automobil Drivaksel og drivakselled AUDI
Alle modeller
Drivaksel og drivakselled til BMW til lav pris
Automobil Drivaksel og drivakselled BMW
Alle modeller
Drivaksel og drivakselled til MERCEDES-BENZ til lav pris
Automobil Drivaksel og drivakselled MERCEDES-BENZ
Alle modeller
Drivaksel og drivakselled til CITROEN til lav pris
Automobil Drivaksel og drivakselled CITROEN
Alle modeller
Reservedels tilbud i kategori: Hjulstræk til din bil

Hjulstræk - Vigtig reservedels samling for køretøj

Drivaksel, differentiale og deres ophæng

Forskellige autokomponenter er ansvarlige for at levere motorkraften til hjulene. Den såkaldte drivaksel, differentialet og alle de respektive beslag, er nogle af de meget fundamentale komponenter blandt disse.

Sådan virker drivakslen og differentialet

Drivakslen er ansvarlig for at overføre kraften mellem gearkassen og hjulene, hvorfor den betragtes som værende en del af drivlinjen. Denne består typisk af en stubaksel på hjulet, som også indeholder et CV-led. Sidstnævnte sørger også for at sikre hjulenes hældning på styreakslerne såvel som at begrænse deres drejeradius.

Mens det led der sidder på gearkassen ofte også absorberer de aksiale forskydninger der opstår under kompression, er leddet på hjulene typisk et fastgjort led, der kun kompenserer for ændringer i vinklen. De fedtfyldte manchetter der beskytter drivakslernes led, fremstilles enten af gummi eller TPE. Revnede manchetter er en af de typiske svage punkter, hvorfra der kan opstå defekter, da dette tillader indtrængen af vand og skidt, som beskadiger leddenes kontaktflader.

Differentialet er dog et planetgear, der typisk er monteret mellem de to hjul på en aksel. I denne samling findes de gear der modtager kraften fra motoren gennem forskellige mellemliggende enheder forbundet til planethjul holderen. På tværgående motorer består gearingen typisk af tandhjul, mens der typisk bruges vinkelgear i langsgående motorer. De såkaldte differentialgear bruges i layouts, hvor kraften overføres ved hjælp af en propelaksel. Differentialet driver begge hjul med et identisk moment ved hjælp af drivakslerne, selv hvis de ikke drejer med den samme hastighed, for eksempel i sving. Hvis et af de to hjul stopper helt, roterer det andet hjul med den dobbelte hastighed. Dette er et almindeligt problem om vinteren, hvor man for eksempel starter kørslen på en glat vej.

Specialdesign: begrænset slip differentiale

Det specialdesignede, såkaldte begrænset slip differentiale, løser ofte dette problem ved at forhindre kompenseringseffekten fra drivakslerne, gennem en bevidst påført friktion. Derved leveres kraften kun delvist til hjulet. Den resterende kraft omdannes til varme. Der benyttes særlige ophæng for en sikker og tilstrækkelig fleksibel fastgørelse. Disse fremstilles som regel af gummi; de sidder typisk enten i toppen eller bunden af differentialet.

Udskift slidte komponenter som drivakslen, differentiale ophæng og meget mere – Rexbo har mange autodele på lager online.